World Entrepreneur's Day

PM International
MON
17

Hur du håller dig motiverad i direktförsäljningsbranschen

Den 21 augusti firade vi World Entrepreneur's Day. En dag som ägnas åt innovation, ledarskap och entreprenörskap runt om i världen och en speciell dag för att hylla "self-made" kvinnor och män. Många har skapat ett imperium ur ingenting bara genom att kavla upp ärmarna och börja arbeta.

Detta inkluderar även alla Teampartners i PM-familjen som varje dag bevisar att fördelarna med att arbeta med direktförsäljning är kristallklara: friheten att arbeta enligt dina egna idéer och möjligheten att bli ekonomiskt oberoende, oavsett din sociala eller professionella bakgrund.

Men att vara din egen chef innebär också att stå upp varje dag och motivera dig själv, oavsett vilket hinder du stöter på. Ibland kan detta vara en stor utmaning - oavsett om du är ny eller har arbetat med direktförsäljning i årtionden. Vissa dagar kanske du frågar dig själv: varför valde jag den här karriären? Var inte rädd - sådana tankar är helt normala. Vi har alla varit där. Det viktigaste är att inte fastna i dessa tankar. Det är hur du hanterar dem som kan vara avgörande för hur du skapar din egen framgång.

Därför har vi med hjälp av ingen mindre än grundaren av PM-International, Rolf Sorg, sammanställt några praktiska tips som hjälper dig att hålla din passion levande när ditt företag växer.

 

VÄLJ DIN POSITION - Att ha ett positivt tankesätt kan vara avgörande i direktförsäljning. För att lyckas måste du verkligen tro att du kan göra det. Låt inte en dålig dag bestämma din karriär utan fokusera istället på de goda sakerna. Var modig - det är ditt företag, så låt det återspegla dig. Någon som är har äkta entusiasm över vad de gör kommer alltid att locka andras uppmärksamhet och kom ihåg att rädsla inte nödvändigtvis är en dålig sak. Bra saker händer alltid utanför komfortzonen så var inte rädd för att pressa dina gränser då och då.

VISUALISERA DIN FRAMGÅNG - När du behöver en boost, tänk på alla de goda saker du kommer att uppnå: vare sig det är din nästa kvalifikationsnivå, beröm från upline eller en önskan som kan uppfyllas med din nästa bonus. Det viktigaste är dock att alltid komma ihåg varför du gör det. Att veta vem du vill bli kommer att hjälpa dig att komma förbi hinder. Nyckeln är att göra denna vision starkare och mer livlig än de negativa känslorna som du kan möta på vägen.

VAR EN TEAMPLAYER - Ja, det är sant att vi talar om att vara vår egen chef, men det finns en anledning till att vi kallar oss "PM-familjen". Att arbeta med andra kommer att göra det lättare att nå de mål du sätter upp. Sök support från ditt team och anslut dig  till ditt nätverk både när du lyckas eller när du sitter fast. Kom ihåg att det finns otroligt många framgångsrika och erfarna människor runt dig som kan hjälpa till med tips och tricks om produkter, företag, nätverk och motivation, och du kan förmodligen lära dig mer av dessa än från teori som finns i läroböcker. Ta och ge tillbaka, lär dig själv och lär någon annan. Att vara mentor och hjälpa andra att nå nya höjder kan ge dig en enorm motivation. När allt kommer omkring växer vi genom att lyfta andra.

KOM IHÅG ATT DU VÄXER AV MOTGÅNGAR - Oavsett hur frustrerande det kan vara är det normalt att uppleva motgångar, även om du lyckas. Du vet känslan av att fastna i en rutin utan att se några framsteg. Fortsätt bara arbeta! Att vara framgångsrik betyder att aldrig ge upp även om det blir tufft. Försök att se bakslag som en chans att växa, det kommer att göra dem lättare att hantera. Alla framgångsrika individer har upplevt utmanande stadier i sin karriär och på lång sikt kommer alla hinder i din väg också att göra dig till en bättre ledare.

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    Utbildning är nyckeln Så hjälper PM ”We Care” barnen i Peru
  • Nästa
    Ett smart val är att kickstarta 2020 med Shape Challenge