Varför du ska vara glad när livet ger dig citroner

Fitline
Sep
21

När livet ger dig citroner…

När du tänker på citrusfrukter är nog C-vitaminer det första du tänker på. De är mest kända för att bidra till immunsystemets normala funktion så se till att du får i dig tillräcklig mängd under influensasäsongen. Vi vet att det är svårt att tänka på förkylningar mitt i sommaren men precis som en sommarkropp tillverkas på vintern, byggs immunsystemet inför vintern på sommaren, så ta en liten AJ (apelsinjuice ????)! C-vitamin bidrar också till normal bildning av kollagen för bland annat normal funktion av tandkött och tänder.

Citrusfrukter innehåller också många andra viktiga näringsämnen, inklusive naturliga bioflavonoider, provitamin A och selen. Liksom C-vitaminer bidrar dessa spårelement till immunsystemets normala funktion. Det hjälper också till att skydda celler från oxidativ stress vilket kan orsakas av faktorer som solexponering, rökning eller stress.

Bioflavonoider är uppkallade efter det latinska ordet för gul eftersom dessa näringsämnen är orsaken till pigmentering av vissa livsmedel. De upptäcktes år 1936 av den Nobelprisvinnande forskaren Albert Szent-Gyorgi (som också spelade en banbrytande roll i vitamin C-forskning). Han kallade ursprungligen denna grupp av näringsämnen för P-vitaminer. Hittills har tusentals olika flavonoider klassificerats, var och en med sina unika fördelar. De finns ofta i livsmedel som också är källor till C-vitamin.

Kom ihåg att dessa färgglada frukter kan skydda din kropp under hela året och om du inte gillar den sura smaken, kom ihåg allt det goda som kommer från citrusfrukter, något som även finns i FitLine Cellskydd. Detta tillskott innehåller citrusextrakt rika på naturliga bioflavonoider, C-vitaminer, provitamin A och selen. C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion. Dessutom stöder NTC optimalt näringsupptag och pulvret löses upp i en drink som ger en frisk och fruktig apelsinsmak.

 

Vilken är din favoritmedlem i citrusfamiljen?

 

* Den här artikeln ger bara tips om hur du kan använda din kost för att stödja ditt immunsystem. Inga av dessa livsmedel eller rekommenderade kosttillskott garanterar ett friskt immunsystem. Om du är osäker ska du alltid rådfråga en läkare.

Kommentera

Kommentera