Världsnyhet FitLine Omega 3 Vegan med microSolve®teknologi

Fitline
Mar
05

Med mycket stress i vardagen och en hektisk livsstil kan det vara en utmaning för många att få i sig viktiga näringsämnen varje dag, inklusive Omega-3-fettsyror. Speciellt för de som undviker fisk i sin kost vare sig det beror på smak, allergi eller överfiske i våra hav. Här är lösningen: nya FitLine Omega 3 Vegan med dess unika microSolve®-teknik.

En hållbar källa till Omega-3-fettsyror utan fisksmak och havsburna föroreningar. Det flytande kosttillskottet är 100% växtbaserat, eftersom Omega-3-fettsyrorna utvinns från mikroalger istället för traditionell fiskolja. Produkten är patentsökt och finns nu tillgänglig. Omega3-fettsyror med DHA och EPA är viktiga för en välfungerande kropp eftersom detta stödjer normal hjärt- och hjärnfunktion*. Fet saltvattenfisk som lax, makrill och tonfisk är viktiga källor till DHA och EPA.

Intag av vegetabiliska oljor som innehåller Omega-3, t.ex. linfrö eller rapsolja räcker knappt. De flesta av dessa vegetabiliska oljor innehåller endast ALA Omega-3-fettsyror. Människokroppen kan omvandla dessa till de viktiga fettsyrorna DHA och EPA men bara i mycket begränsad omfattning och dessutom har sådana vegetabiliska oljor en signifikant lägre biotillgänglighet.

Dessa banbrytande fynd stöds av solida vetenskapliga argument. Dr. Julian Weghuber, professor vid University of Applied Sciences Upper Austria, säger:

”I de initiala studierna som utförts av vår arbetsgrupp kan vi visa en ökad DHA-koncentration i celler behandlade med mikroniserad olja från mikroalger jämfört med icke-mikroniserad olja. Detta beror på den unika microSolve®-teknologin”.

 

 

Användning av alger ger många fördelar: ”Å ena sidan är alger hållbara. Vi vill skydda det marina ekosystemet och hitta en lösning som undviker traditionell fisk och krillolja. Överfiske i våra hav är ett allvarligt problem. Valar och pingviner har krill som sin primära matkälla, dessutom föredrar många veganer Omega 3 eftersom fisk och krillolja ofta har en stark fisksmak och på lång sikt kommer bara smakliga kosttillskott att användas, förklarar Dr Tobias Kühne, chefforskare på PM-International.

Förutom att bevara de marina djuren säkerställer dessa produktionsrutiner absolut renhet. Marinalger är mycket utsatta av kvicksilver och andra tungmetaller. Mikroalgerna som används i FitLine Omega 3 Vegan odlas i växthus. Produktionen är föremål för strikt kvalitetskontroll i enlighet med GMP-standard (Good Manufacturing Practice).

*2 portioner DHA och EPA, dagligen, bidrar till normal hjärtfunktion, och 2 portioner DHA dagligen bidrar till att upprätthålla normal hjärnfunktion.

 

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    3 överraskande fakta om Omega 3-fettsyror
  • Nästa
    Utbildning är nyckeln Så hjälper PM ”We Care” barnen i Peru