Utbildning är nyckeln Så hjälper PM ”We Care” barnen i Peru

PM we care
MON
25

Hos PM We Care handlar allt om att ge något tillbaka och dela vår kärlek. Därför sponsrade vi i början av året ytterligare 500 barn i Peru. PM We Care har varit engagerade i projekt i Peru sedan flera år. År 2019 besökte Vicki och Rolf Sorg några av våra fadderbarn där. Tack vare varmt och generöst stöd från våra kunder och Teampartners kunde vi sponsra ett andra regionalt utvecklingsprojekt, Los Libertadores. I artikeln kan du läsa om hur det är att växa upp i de peruanska Anderna  och hur vi vill skapa en bättre framtid för dessa barn och deras familjer tillsammans med vår partner World Vision.

 

Barndom med utmaningar

Los Libertadores-projektet ligger i bergen i Ayacucho-regionen, 500 km sydost om Lima. Det råder ett mycket hårt klimat på över 3 000 meters höjd, ändå måste 90% av befolkningen leva som småskaliga jordbrukare. I början av projektet år 2011 kunde 30% av befolkningen över 15 år varken läsa eller skriva och 14% av barnen hade aldrig gått i skolan eftersom de bor på avlägsna platser eller behöver hjälpa sina familjer att arbeta på fälten. Det allra värsta var dock att 50% av befolkningen levde i extrem fattigdom.

 

Inget barn blir glömt

När vi valde att sponsra ytterligare 500 barn till ville vi ge alla barn, oavsett ålder, hopp och perspektiv. PM´s välgörenhetsambassadör Vicki Sorg berättar: ”Vi var beredda att även sponsra lite äldre barn för som alltid stannar de hos oss tills de fyller 18 år. I Peru är det generellt svårt att hitta sponsorer till äldre barn och enligt World Vision avbryts 33% av sponsringarna för barn som är 12 år och äldre.”

 

Tillsammans för utbildning

De regionala utvecklingsprojekten av World Vision fokuserar på utbildning och inkomstgenerering och tillsammans med World Vision vill vi förbättra livsvillkoren i regionen. Det nya World Vision Area-programmet fokuserar på utbildning och skapande av nya inkomstkällor. Tillsammans med World Vision är vårt primära mål att förbättra livsvillkoren i samhället. För att uppnå högsta möjliga avkastning trots de svåra jordbruksförhållandena, lär vi små jordbrukare nya odlingsmetoder och hur man kan diversifiera sin odling. Dessutom utrustas och renoveras skolor, lärare utbildas och föräldrar informeras om betydelsen av utbildning för deras barns framtid. Cirka 11 700 personer drar nytta av utvecklingsåtgärderna i Los Libertadores.

 

Möt våra fadderbarn i Los Libertadores, Peru

Lucy, 6 år (höger): ”Mina vänner och jag är glada eftersom vi lär oss att läsa. Jag gillar också att berätta historier “. World Vision främjar lärande på ett roligt och spännande sätt. Detta gör läsningen till en vana för barnen. Copyright: World Vision

 

Emir, 5 år (höger): ”Jag gillar att vara med mina vänner och vi leker alltid på dagis, jag gillar dem väldigt mycket och de gillar mig.”  World Vision stärker lärarnas förmåga att främja kärleksfull interaktion mellan flickor och pojkar på förskolor Copyright: World Vision.

 

 

Yhimz (vänster) och sin syster Liz, 13 år (mitten): ”Vi går ut och leker varje eftermiddag efter skolan på vår favoritplats. Jag leker med mina bröder och har mycket roligt med dem, tack vare World Vision har vi en lekplats “. Copyright: World Vision.

 

Dela din kärlek

Naturligtvis kommer vi även att överraska barnen i Los Libertadores med födelsedagspresenter. Vill du stödja oss? Håll då ögonen öppna efter vår ”SHARE YOUR LOVE” -kampanj som börjar den 14 februari. Om du köper en av våra exklusiva ”Give an Hour” -t-shirts eller tröjor hjälper du oss att sätta ett leende på läpparna på våra 2.300 sponsrade barn. Stort Tack!

 

Kommentera

Kommentera