Tre faser av hårväxtcykeln med FitLine Hair+

Fitline
Maj
05

Din hårväxt följer en cykel, och nu när du vet det, kan det hjälpa dig att ta bättre hand om ditt hår så du slipper bli stressad om du kanske inte alltid lyckas. FitLine Hair +, den omfattande lösningen som består av kosttillskott i kombination med kosmetika, är här för dig! FitLine Hair + stödjer din hårväxt genom att aktivera tillväxtcykeln när dina celler saktar ner. Vilket innebär: Inga fler ursäkter för att inte veta något om hårets naturliga cykel och hur man använder produkten för att få otroligt vackert och tjockt hår! Ibland är ditt hår bara i en annan fas än du är, och det är helt OK.

”Det är bara en fas, älskling”

 

Hår har några mycket specifika egenskaper och är en av de snabbast växande vävnaderna i människokroppen. Det växer i genomsnitt mellan 0,6 och 1,4 cm per månad och kan ha en livslängd på över 6 år. Ett huvud med friskt, glänsande hår är inte bara ett tecken på allmän hälsa och välbefinnande, utan det är även ett uttryck för din identitet och status. En frisk hårbotten har mellan 100 000 till 150 000 hårstrån. Hur mycket hår du har beror också på din hårfärg. Blonda människor har vanligtvis i genomsnitt mer strån än mörkhåriga och rödhåriga människor har färre hårstrån.

Vi kallar det hårväxtcykel, men ditt hår gör egentligen ingenting. I själva verket är det den nedre delen av hårstrået (hårsäcken) som aktiverar hårtillväxtcykeln. Den kan delas in i tre olika faser:

  • Anagen fas (tillväxtfas)   
  • Katagenfas (regressionsfas)
  • Telogenfas (vilofas)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den anagena fasen- Börjar i hårsäcken

Under denna fas börjar hårsäcken att bilda hårskikt efter hårskick, från spets till botten och från insidan och ut. Detta är den bästa och mest effektiva fasen att använda Hair +. Helhetslösningen för invändig och utvändig applikation fungerar omedelbart på hår som är i anagenfasen. Lyckligtvis kan den växande fasen av hårcykeln pågå i mellan 2-8 år. Varaktigheten på denna fas avgör hur långt ditt hår blir och det är också den enda fasen i cykeln där håret faktiskt växer.

Katagenfasen – Där hår bara är hår

Katagenfasen är när håret slutar växa. Håret har då vuxit till sin maximala längd och förblir så under 2-6 veckor. Follikeln ger inget eller endast ett litet stöd åt ditt hår och kommer så småningom att falla av.

Talogenfasen – Gör dig redo för mer

Under denna fas blir stamceller i hårsäcken redo att skicka ut signaler att börja bygga nytt hår. Hårtillväxtfasen i folliklarna är inte synkroniserade och att du tappar kontinuerligt 50-100 hårstrån per dag förblir oftast obemärkt. Ibland är viloprocessen blockerad på grund av icke-genetiska och icke-hormonella faktorer och håret förblir i regressionsfasen under en längre tid. Detta resulterar vanligtvis i tunnare hår.

 

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    Indonesien hälsar PM ”We Care” Välkomna
  • Nästa
    PM Charity: 200 550 EUR och utrustning för att stödja sjukpersonal, medhjälpare och familjer i Spanien