Sy-systrarna från Bundi

PM we care
Nov
23

Soniya är ett av de mer än 700 sponsrade barn av World Vision och PM-International från Bundi, Indien. Hon bor där med sina föräldrar och sin äldre syster Durgesh. Soniyas far är säsongs-migrerande arbetare. Durgesh studerar för närvarande och hjälper sin familj att höja hushållets budget. Tidigare fanns det ingen annan inkomstkälla för att försörja familjen, och så var det under lång tid. Durgesh har alltid önskat att ändra familjens situation, men det fanns tidigare inga möjligheter till ytterligare inkomst.

En inbjudan till en livsförändrande sömnadskurs

Allt förändrades när Soniyas syster Durgesh blev inbjuden av sin moster att gå på sömnadskurser hemma hos henne.

Soniyas syster var helt tagen av idén, och hon har ännu ej avskräckts.

I hopp om att försörja sin familj en dag deltog Durgesh i sömnadskurser varje dag efter skolan.

Soniya följde med Durgesh och bättrade även på sina egna sömnadskunskaper. 

Soniyas moster lärde dem att klippa och sy kvinnokläder, särskilt sariblusar, underkjolar och traditionella salwar kurta-kostymer. Efter bara 90 dagars träning beslutade Durgesh och Soniya sig att för att kunna bidra till familjens försörjning snabbare skulle de fortsätta att träna på sin egen symaskin. Med målet alltid i åtanke började båda systrarna att få sin gamla symaskin att fungera igen. Det blev snabbt uppenbart att den gamla symaskinen kunde fungera snabbt och med kvalitet.

Strax därefter bestämde båda sig för att sy kläder till grannarnas fruar. Durgesh och Soniya började göra syarbete hemifrån, och efterfrågan på kläder fortsatte att öka, men plötsligt slutade hennes gamla symaskin att fungera. Systrarna trodde att allt hopp var förlorat eftersom de inte hade tillräckligt med pengar för att laga symaskinen. Vid den tiden försökte Soniyas far ansöka om ett litet lån för att köpa en ny symaskin men ansökan om lån beviljades inte. Soniya och Durgesh var deprimerade över att de inte längre kunde hjälpa sin familj men de fortsatte att tro att om det finns en vilja finns det ett sätt.

 

Sömnad ger familjen hopp igen

Plötsligt var World Vision India där för att hjälpa familjen! Eftersom World Vision alltid är angelägna om att erbjuda människor hållbart och långsiktigt stöd, var de glada att ge systrarna en helt ny symaskin med en elektisk motor. Den gamla symaskinen kunde bara användas manuellt, men den nya symaskinen fungerar nu både manuellt och med hjälp av el.

Tack vare åtagandet från World Vision India och donationer från PM-International kan båda systrarna nu försörja sig med att sy.

Dessutom sparar de pengar genom att kunna sy sina egna kläder.

"Vi är tacksamma för World Vision India och för att de har hjälpt oss med en ny symaskin ... den är lätt att använda, allt vi behöver göra är att trycka på reglaget och jobbet görs utan mycket energi", säger Soniya och Durgesh.

 

 

 

 

 

 

Såhär hjälper PM We Care till

Detta är en av många berättelser som visar hur viktigt välgörenhetsarbete är och hur mycket varje enskild donation påverkar det enskilda ödet för de sponsrade barnen hos PM-International och World Vision.

Med välgörenhetsstiftelsen PM We Care har PM-International varit involverad i välgörenhetsprojekt i mer än 20 år. Varje FitLine-produkt som säljs ger barnen "en timmes liv" och bättre möjligheter för deras framtid. Som den största företagssponsorn för World Vision stödjer företaget 2300 sponsrade barn, deras familjer och hela bysamhällen i mer än 60 regionala utvecklingsprojekt över hela världen, inklusive projekt i Indien, Peru och Kambodja.

Under sitt besök i Bundi 2016 upplevde välgörenhetsambassadör Vicki Sorg levnadsförhållandena för de sponsrade familjerna och samhällen på nära håll och är desto mer nöjd med att det välgörande arbetet bär frukt: ”Tillsammans med vår långvariga partner World Vision har vi stöttat många regionala utvecklingsprojekt på plats. Jag är tacksam och glad att Soniyas liv och många andra stödmottagare i detta område har förändrats till det bättre. Hållbara förbättringar i livet för barn i nöd är bara möjliga om deras miljö förändras! "

Kommentera

Kommentera