Solskydd - Fakta med FitLine Mythbuster

Fitline
Jun
15

Den tid som vi har väntat på är snart här: sommar & sol. Efter en lång, kall och mörk vinter rusar vi mot solen som en mal lockas av ljus. Den värmer oss, gör oss lyckliga och ger oss en förförisk, solbränd hy. Men se upp! Vår hud är mycket känslig. Solexponering med otillräckligt skydd ökar risken för hudcancer och påskyndar åldrandet. Så låt dig inte luras av följande myter om solskydd:

Myt 1: Röd som en hummer idag, brun imorgon

Tyvärr är det inte så lätt. Även om solbränna kan ge en solbrun hud, är den inte bra. Tvärtom, det är oerhört farligt och kommer inte att hålla lika länge som en mild solning. När allt kommer omkring är solbränna fortfarande solbränna och den skadar huden. Så snart huden läker, flagnar den av - och med den också den falska solbrännan. För att hålla din hud frisk och få en gyllene färg som varar, kom ihåg att smörja din kropp med tillräckligt skydd när du solar.

Myt 2: Daglig hudvård är tillräckligt skydd

Det beror på. De flesta fuktighetsgivande produkter innehåller endast lätt solskydd, vanligtvis inte mer än solfaktor 15. För en vanlig dag på kontoret eller endast för korta stunder ute är det tillräckligt men om du planerar att spendera din lunchrast i solen, kan det hända att denna solfaktor inte är tillräcklig. Ditt ansikte skiljer sig från resten av kroppen. Huden i ansiktet är ömtålig eftersom den är tunnare och därför behöver man bättre skydd där än på andra delar av kroppen. Vi rekommenderar att du använder solfaktor 30 vid längre stunder utomhus.

 

Myt 3: Om det är molnigt – behöver jag inget solskydd

Jo, det gör du! Moln filtrerar bara bort 20% av UV-strålarna - 80% lyser fortfarande igenom. Paraplyer, träd och liknande filtrerar bort cirka 50%. Även om du är i skuggan är du fortfarande inte säker från att bli solbränd. Ta inte några chanser - använd solskydd. Din hud kommer att uppskatta det.

Myt 4: Jag kan vara längre i solen om jag har solkräm

Enkel matematik gäller inte här eftersom en solfaktor inte kan räknas ihop. Om du använder solkräm med solfaktor 30 två gånger betyder det inte att skyddet ger upp till solfaktor 60. Hur länge du kan sitta i solen beror på din hudton. Låt oss ta ljus hy till exempel, den har en självskyddstid på 10 minuter. Behandling med solfaktor 30 ger 30 gånger mer skydd, dvs. 300 minuter. Kom ihåg att det fortfarande är nödvändigt att applicera solkräm regelbundet, speciellt efter simning och om du svettas mycket.  

 

Låt oss ta hand om din hud medan du njuter av solen.

 

Vår solskyddstrio för dig

PreSun (150 ml)
Starta 2 veckor innan solbad och applicera på kroppen en gång per dag!

 • skyddar huden optimalt från solen
 • aktiverar och påskyndar solprocessen
 • stödjer en intensiv och jämn solbränna
 • perfekt för känslig och ömtålig hy      eftersom den är fri från emulgerings- och konserveringsmedel
 • för en naturlig och långvarig solbränna

 

 Sun Spray SPF30 (100 ml)

 • den perfekta anti-aging sammansättningen för omfattande skydd mot sol och strålningsrelaterat åldrande
 • perfekt för känslig hud eftersom den är helt fri från emulgerings- och konserveringsmedel.
 • klar konsistens (färgar inte av sig på kläder)
 • ej fet
 • fin sprejflaska för enkel applicering och spridning
 • högt skydd
 • för vacker, jämn och långvarig solbränna

 

After Sun (150 ml)

Svalkande gel med vårdande växtbaserade ingre­dienser. Antiinflammatorisk och lugnande pantenol och betain skämmer bort hud som utsatts för sol. Coenzym Q10 och vitamin E jobbar som antioxidanter. Bra för personer med känslig hud eftersom den inte innehåller något emulgerings- eller konserverings­medel.

 

Kommentera

Kommentera


 • Föregående
  Nya FitLine skin Hydrating-shot Ansiktsmask
 • Nästa
  Vatten är livet - PM Stöttar WASH-programmet i Ghana