Mästarsystrar som älskar FitLine

Sport
Sep
07

Skidskytte i sikte – 6 frågor till Ida och Guro Herfoss

Ida och Guro Heross: en dynamisk duo från Norge. Deras passion: jakt i höga hastigheter och att skjuta måltavlor. Nej de är inga torpeder. Systrarna är skidskyttar, och FitLine-ambassadörer. Båda har hållit på med skidskytte sedan de var små och har under de senaste åren nått stora vinster. Under 2017, vann Guro (18 år gammal) guld i masstart i norska mästerskapen. Hennes äldre syster Ida vann guld och brons under norska juniormästerskapen 2016, och brons under senaste norska mästerskapen. Målen för nästa säsong är satta: tävla i IBU-Cup och debutera i världscupen

Vi har fått möjligheten att sätta oss ner med dem och få höra om deras liv.

Vad är det med Skidskytte som fascinerar er?

Ida: Fascinationen för skidskytte kommer från spänningen av att göra två sporter samtidigt. Du måste vara i riktigt god form och ha bra uthållighet. Du måste också hålla dig kall och fokuserad. Jag gillar att pressa mig själv hårt och att vara i min egen värld medan jag sportar. I skidskytte kan jag verkligen vara mig själv. Det motiverar mig att se förbättringar varje dag. Jag har också motivation till att bli så bra som jag bara kan. Jag triggas av att tävla mot tjejer som är bättre, och jag älskar att slå dem!

Guro: Vad som fascinerar mig om skidskytte är att du måste vara en snabb längdskidsåkare. Samtidigt måste du vara precis och ha låg puls när det är dags att skjuta måltavlorna. Att göra bra rundor samtidigt som jag kan njuta av träningen håller min motivation igång.

Vilken är din favoritlåt för att komma igång?

Ida: Jag lyssnar mycket på musik, men när jag spinger intervaller på löpbandet lyssnar jag på:
Beast - Tungevaag & Raaban, feat. Isac Elliot
Vinnersjel - Chim, feat. Victoria Andersen

Guro: Min favoritlåt när jag tränar, speciellt efter tävlingar, är:
Welcome to My Life - Chris Brown

Hur ser en vanlig träning ut?

Ida oh Guro: Våra träningspass är olika från dag till dag. Det beror på om vi har en tuff träningsvecka eller en lite lugnare. På sommaren tränar vi ofta lätt men länge, upp till 3-4 timmars löpning, cykling eller rullskidåkning. På hösten blir det rullskidor och skjutning. Det är oftast 6 set med 5-6 tuffa minuter med skjutning mellan intervallerna.

Tränar ni tillsammans som systrar?

Idas ”fun fact”: Jag gjorde säsongens bästa tävlingar när Guro var i Lillehammer med mig i en vecka. Hon borde vara här oftare! Jag tror hon är min lyckobringare.

Guro: Klart vi gör! Att träna tillsammans är väldigt kul. Även om avståndet gör det svårt. Vi pressar varandra och tävlar mot varandra varje gång vi tränar tillsammans.

Söta tilltugg eller hälsosamma vanor?

Guro: Jag lever väldigt medvetet. Jag äter för det mesta hälsosam mat. En viktig del av min kost är glutenfri mat, för jag känner mig sämre när jag ätit för mycket bröd eller pasta. Jag håller mig också borta från socker, undviker sjuka personer så gott jag kan, och jag tvättar mina händer regelbundet. Förutom det hjälper FitLine mig att hålla mig frisk under träning och jobb. Jag har ett deltidsjobb på ett vårdhem för dementa, vilket kan vara väldigt krävande ibland. Då jag använder FitLine-produkter (som Activize, Basics, Restorate och Cellskydd) har jag lyckats gå ett helt år och bara behövt vila några få dagar.

Ni inkluderar FitLine-produkterna i era dagliga rutiner. Om ni kunde sammanfatta dem i tre ord, vilka skulle det vara?

Ida: EFFEKTIVITET, ENERGI, HÄLSA!

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    PM-International stöttar sina Powerkvinnor – 4 frågor till den arbetande 6-barnsmamman, Kerstin Marent