”LISTs Internationella Pris för Bioinnovation” tilldelas forskning på avokados potentiella roll inom cancerbehandling.

News
Oct
30

”LISTs Internationella Pris för Bioinnovation”

tilldelas forskning på avokados potentiella roll inom cancerbehandling.

Luxemburg – På 23 november 2017, tilldelade Luxembourg Institute of Science and Technology, Paul Spagnuolo och hans forskningsgrupp det Internationella priset för Bioinnovation, de mottog 10 000 € som donerats av PM-International. Paul Spagnuolo, docent på avdelningen för Livsmedelsvetenskap på Universitet i Guelph i Kanada, besökte Luxemburg för att själv ta emot sitt pris. Vi hade möjligheten att intervjua Paul Spagnuolo och få veta mer om hans forskning.

Professor Spagnuolo, vad var det som fick dig att titta på avokado som medel för cancerbehandling?

Vi genomförde en grundlig screening för att kunna svara på en enkel fråga – vilket av föreningar i en naturlig produkt är bäst på att döda cancerceller. Det var via detta sätt som vi identifierade avokadoföreningen. Enligt mig är det detta systemiska och opartiska tillvägagångssätt som gör denna forskning mer kraftfull. Vårt mål var inte att hitta den bästa avokadoföreningen, utan vi ville bara hitta den förening som hade bäst chans för en klinisk påverkan. Det visade sig sedan att avokadoföreningen var den bästa föreningen av alla de vi testade.

Hur kommer din forskning att tillämpas i cancerbehandling?

Vi hoppas att tillskott innehållande avokado någon dag kommer att användas parallellt med konventionella behandlingsmetoder för att förbättra patienternas behandlingsresultat.

Inom vilka andra användbara implementeringar kan din forskning tillämpas?

Vi ägnade mycket, och då menar jag mycket, tid på att förstå cellen och molekylära mekanismer genom vilka våra föreningar ger sin aktivitet. Genom att definiera dessa reaktionsvägar, har vi sedan möjlighet att tillämpa våra föreningar till andra sjukdomar som har liknande reaktionsvägar. Det är som att upptäcka att antibiotika kan användas till att inte endast döda en specifik bakteriestam utan att den kan döda många olika patogena bakteriearter. Jag hade gärna pratat mer detaljerat om detta men vi håller på att testa denna produkt som en behandling mot andra sjukdomar. Även om resultaten är väldigt lovande, är de fortfarande endast preliminära.

Vad är de nästa stora stegen för dig och ditt team?

Vi har de senaste åren arbetat med att ta fram en produkt innehållande våra aktiva avokadoföreningar. Denna produkt har nu godkänts för användning på människor av den kanadensiska staten och vi håller för närvarande på att rekrytera hälsosamma individer dör att deltaga i första kliniska test-fasen. Medan vi så småningom hoppas att testa produkten på leukemi-patienter, är detta ett monumentalt första steg för vår grupp och vi är väldigt glada att äntligen få en produkt i händerna på de personer som faktiskt kan ha nytta av den.

Din forskning har fått mycket uppmärksamhet i media, hur har detta påverkat ditt arbete?

Åtminstone 2-3 gånger i månaden, får jag ett mejl från en patient eller oroad familjemedlem som frågor om mitt arbete. Även om jag försöker svara på alla, lyckas jag inte alltid med detta och jag ber om ursäkt för detta. Dock motiverar deras mejl mig till att fortsätta med vårt arbete och vår ambition är att förbättra patienternas resultat.

Hur många avokado äter du och din familj per dag?

Jag önskar att jag kunde få mina barn att äta mer avokado! Men tyvärr är de inte så intresserade. Men min fru och jag äter 2-3 per vecka och jag kan absolut säga att detta har ökat baserat på våra forskningsresultat.

Är du trött på att höra avokado-skämt varje dag?

Verkligen inte! Faktum är att alla skämt som gör en stressig arbetsdag lättare är alltid välkomna. Men jag är trött på att se bilder av mig med en avokado i handen!

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    Nya PowerCocktail Junior: Våga utforska!
  • Nästa
    Inblick i PM-Internationals Europe Tour – 1 700 FitLine-hjärtan slår tillsammans