Jürgen Bruckner – från noll till hundra

Lifestyle
Jun
01

Som 20-åring kände Jürgen sig instängd i sitt jobb på vårdhemmet där han tog hand om äldre. Utan tvekan en värdefull uppgift men Jürgen hade fortfarande andra planer i livet. Därför gjorde han valet att ta kontroll över sitt eget öde och idag är han en av de mest framgångsrika Team Partners i PM-International som Silver President's Team och Leader of Excellence. Vi fick äran att ställa några frågor till Jürgen om hans liv och karriär:

Du gick sjuksköterskeutbildning, vad fick dig att ändra dig?

"Jag tog hand om 90-åriga människor dagligen. De flesta var angelägna om att dela sin visdom och erfarenhet och om de verkligen gillade dig sa de åt dig att inte slösa bort den mest värdefulla resurs du har: din tid! Nästan alla uttryckte samma ånger och jag glömmer inte att jag funderade: tänk om? Tänk om jag hade modet att göra vad jag ville? Jag minns den frasen väl, för vid en tidpunkt såg jag mig själv sitta där, rynkig med grått hår pratandes med dem som bryr sig och matade mig, "Tänk om jag bara hade haft modet att göra det jag ville?". Det var just då jag kände allra starkast: Jag måste göra drastiska förändringar i mitt liv. Detta var inte den framtid jag ville ha."

Vad fick dig att börja med direktförsäljning?

”Jag växte upp med tre syskon och min pappa uppfostrade oss ensam. Vi hade aldrig pengar och när jag säger aldrig, menar jag ALDRIG! Fritidsaktiviteter, resor och andra saker som mina klasskamrater tyckte om att göra var inte möjligt för mig. Därför började jag arbeta i mycket ung ålder. Vid mitt allra första jobb när jag var 16 år sålde jag välgörenhetsprenumerationer och för att vara helt ärlig: Så älskade jag det! Jag lärde mig något av det viktigaste redan då: hur man hanterar någons ”nej-tack”. Tre av hundra personer gick med på att köpa en prenumeration av mig. Jag vet inte vad jag tänkte på den tiden men för att ändra det upptäckte jag det här med dubblering och började rekrytera människor, organisera dem och motivera dem med små incitament. Till exempel med en ögonblicksbild på den som sålde flest prenumerationer den dagen. Inte riktigt jämförbart med World Tour, Europe Tour eller bilprogrammet på PM men det fungerade. Jag insåg att jag kunde göra en skillnad i mitt eget liv genom att göra en skillnad för andra! ”

Hur nådde du framgång så fort?

”Jag måste erkänna att jag hade en mycket bra mentor, Joachim Heberlein. Han är inte i min struktur och jag är inte heller i hans team, så att vägleda mig var mkt generöst och det motiverade mig att verkligen tro på mig själv. Jag var tvungen att lära mig mycket, och tro mig, jag gjorde många misstag i början. Men Joachim fortsatte att tro på mig, uppmuntrade mig och gav mig en styrka som fanns med mig hela tiden. Jag använde hans kunskap och erfarenhet när jag hade en fråga. När jag befann mig i en situation som var hopplös, satt fast i en uppförsbacke eller ett hinder som jag inte visste hur jag skulle ta mig vidare, ringde jag till honom. Nu när jag har min egen struktur och mitt eget team gör jag samma sak för dem. De kontaktar mig varje dag! Problem, idéer eller lösningar, det spelar ingen roll. De pratar med mig och jag kan dela mina erfarenheter med dem."

Hur håller du motivationen uppe efter ett bakslag?

”Det är enkelt. Det sitter i huvudet. När jag tittar på möjligheterna i direktförsäljning fokuserar jag helt enkelt på de positiva saker som det ger mig i livet, de många inspirerande människor jag möter och alla färdigheter jag har lärt mig.”

Vilket råd vill du ge till andra i din ålder som undrar vad de skall göra i sitt liv?

"BARA GÖR DET! Det är alltid värt ett försök! Lyssna på dem som redan lyckats och gör dig av med alla fördomar. Du kan börja idag om du vill, du behöver inte någon specialutbildning eller klara någon tentamen. Det är faktiskt så enkelt. Jag var i en mycket dålig startposition när jag började och jag hade inget att förlora. Men jag vann allt: ekonomisk frihet, flexibel arbetstid och mycket mer!”

Var du med på årets Europe Tour i Calabrien?

"Självklart! Med PM-International är resorna alltid roliga, och du träffar underbara och trevliga Team Partners från hela Europa. Jag vet detta, för jag har kvalificerat mig till denna otroliga resa för sjätte året i rad. Grekland, Italien, Spanien, Malta, Kroatien och nu Italien igen. Det finns 6 oförglömliga helgdagar i rad! Det är så inspirerande att träffa andra framgångsrika Team Partners, du lär dig mycket av andra! Dessutom hjälper det att hålla sig uppdaterad med de senaste nyheterna, och inte minst; de legendariska festerna får man inte missa! ”

 

 

 

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    Vatten är livet - PM Stöttar WASH-programmet i Ghana
  • Nästa
    PM-International familjen: Alla blickar på Sverige