Indonesien hälsar PM ”We Care” Välkomna

PM we care
Maj
05

Sedan 2018 har PM-International stolt sponsrat 1 300 barn över hela världen. Detta är möjligt tack vare bidrag från våra teampartners och kunder. Inte bara barnen utan även deras familjer och samhälle drar nytta av vårt samarbete med World Vision. Tillsammans arbetar vi för att implementera hållbara lösningar för infrastrukturutveckling, utbildning, sanitet och självförsörjning.

Utbildning och hälsa bör inte vara en lyx

I april 2018 reste PM-Internationals välgörenhetsambassadör Vicki Sorg till Indonesien. Hon besökte 90 av våra sponsrade barn i West Manggarai-distriktet på Flores Island. De viktigaste utvecklingsproblemen i detta område är utbildning och hälsa. Därför har PM-International åtagit sig att förbättra lokala skolor och hälsocentraler. Under sin vistelse blev Vicki förvissad om att utvecklingen av regionala projekt fungerar.

”Jag är så glad att jag gjorde denna resa! Det betyder allt för mig att komma hit och se vad dessa barn går igenom varje dag. Donationerna kommer verkligen till hjälp där de behövs. Att se barnen i ögonen och veta att vi gör en skillnad är absolut ovärderligt”. - Vicki sorg

Regionen ligger i ett avskilt landskap utan infrastruktur eller el. Den huvudsakliga inkomstkällan är odling och handel med ris och kaffe. Som en del av deras familjeansvar måste de flesta barn hjälpa sina föräldrar att arbeta inom de olika områdena. De lokala byarna och föräldrarna förstår också vikten av utbildning så därför är barnens andra viktiga ansvar att gå i skolan.

Spridning av väsentliga livsförmågor

Välgörenhetsprogrammet har inkluderat en interaktiv undervisnings- och inlärningsprocess. Under ett besök på Rangga Primary School såg Vicki hur barnen lär sig om lokala värderingar och nödvändiga livsförmågor. Vattnets betydelse, till exempel - livskällan, måste hållas rent och är avgörande för att vattna växter. Även en förändrad attityd. Det lokala hälsocentret i byn Ponto Ara, lär dem hur de ska tvätta händerna ordentligt för att hålla sig friska. Med stöd från två barnmorskor från staden erbjuder de också hjälp under förlossningar. Dessutom utbildar de kvinnor om rätt näring under graviditet och näringsrik mat så att de nyfödda går upp i vikt. Slutligen lär sig kvinnor även att anlägga trädgårdar och odla sin egen mat.

 

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    PM hjälper till: PM-International donerar 1 Miljon Euro till hjälpinsatser.
  • Nästa
    Tre faser av hårväxtcykeln med FitLine Hair+