Hyaluronsyra och kollagen: Hemligheten till ungdomlig hy

Lifestyle
Sep
21

Allt eftersom tiden går, blir rynkor en del av vem vi är och berättar något om vårt förflutna. Så länge det finns små linjer som sträcker sig runt läpparna eller över pannan är det charmigt men när de börjar bli för framträdande är de mest irriterande. Men varför blir huden rynkig när vi blir äldre? Och vad har hyaluronsyra och kollagen att göra med ungdomlig vacker hud?

 

Hyaluronsyra i kosmetiska produkter

Med åldern sjunker cellernas förnyelsecykel, därför börjar synliga tecken på åldrande dyka upp på vår hud. Hyaluronsyra (HA) är ett naturligt förekommande ämne i den extracellulära matrisen (vävnaden som ger strukturen till cellerna), vilket främjar ett ungdomligt utseende. Den fungerar för att stabilisera, skydda och permanent förnya alla hudområden. HA har förmågan att absorbera fukt från miljön. Ett gram hyaluronsyra kan rymma upp till sex liter vatten [1]. Är det inte fantastiskt?! Dessutom är den särskilt effektiv eftersom den tränger igenom hudytan och absorberas snabbt.

Vattenbaserade fuktighetskrämer, serum och andra hudvårdsprodukter, som FitLines 4ever-serie, innehåller hyaluronsyra på grund av dess förmåga att förbättra fuktbalansen i alla hudtyper. Den stödjer torr och uttorkad hud. Den vitaliserar också det yttre lagret och främjar elasticitet, samt minskar rynkor och ger huden ett ungdomligt utseende. Detta gör huden mjukare, fastare och fuktgivande för maximalt strålande hy.

Kollagen i kosttillskott

Kollagen utgör huvuddelen av bindvävnaden med cirka 60% och är viktigt för (nästan) rynkfri hud. Kort sagt, det stödjer huden och ger den fasthet och elasticitet den behöver för att hålla sig frisk.

Även om det är omöjligt att hålla kollagennivåerna konstanta hela tiden finns det faktorer som hjälper oss att kompensera för förlusten och minska skadorna på vår hud. Att stärka huden från insidan är en populär metod. Att ta C-vitamin, till exempel, bidrar till normal bildning av kollagen för normal hudfunktion. "Även om vi kan göra mycket med FitLine Skin Anti-Aging-kosmetika från utsidan, har ansiktsvård sina gränser. Produkter för extern användning är fördelaktiga för överhuden, det yttre hudlagret, men huden behöver också stöd från insidan. Det är här vårt nya FitLine Beauty-tillägg kommer in säger Dr. Tobias Kühne, Chief Scientific Officer för PM-International. En speciell kombination av vitaminer och mineraler som stödjer bindvävnaden [2].

Både hyaluronsyra och kollagen hjälper till att bibehålla hudens elasticitet och fasthet. Även om vi inte kan stoppa tiden finns det kosmetiska produkter som hjälper oss att bromsa hudens åldringsprocess och hålla den ungdomlig lite längre. Tillskott kan stödja bindvävnaden.

Vad väljer du?

[1] Sridevi et al. Int. J. Res. Chem. Environ. Vol.2 Utgåva 4 Okt. 2012 (6-11)

[2] C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion. Biotin bidrar till att bibehålla normalt hår och normal hud. Zink bidrar till att bibehålla normal hud, normalt hår och normala naglar.

Kommentera

Kommentera