FitLine satsar på innovation Dagens forskning för morgonsdagens välfärd

PM International
Oct
25

 

 

Dr. Tobias Kühne född i Gütersloh år 1957.

PM-International Chief Science Officer och chef för det vetenskapliga teamet.

Ledande FitLine experttalare - Produktakademi 

 

Dr. Tobias Kühne har använt FitLine-produkterna sedan 20 år och har berikat och inspirerat PM-Internationals vetenskapliga team med sin entusiasm i över 15 år. Ursprungligen husläkare med kompletterad utbildning inom naturmedicin, kiropraktik, idrottsmedicin och näringsvetenskap för att bara nämna några. Han har haft 2 egna mottagningar för diverse sjukvård, naturmedicin och komplementär medicin och har varit en mycket eftertraktad talare i över 18 år. Dessutom verkställer han tillsammans med det vetenskapliga teamet alla produktakademier.

 

Forskning som förändrar världen

FitLine Head Scientist och ledare för expertteamet i PM, Dr. Tobias Kühne, sitter i stolen på sitt kontor på det globala huvudkontoret i Schengen (Luxemburg). Vetenskapliga böcker, diagram och publikationer staplar sig på skrivbordet och i hyllorna. En basketfigur sticker fram mellan dokumenten. Det är väldigt varmt ute. Den brännande värmen konkurrerar med det höga surret från luftkonditioneringen i taket. Dr. Kühne ser inte ut att vara speciellt plågad av värmen ute, han letar efter en vetenskaplig artikel som visar biotillgängligheten med NTC®. Man ser honom sällan utan ett leende, oavsett om han står på en scen och håller föredrag, pratar om produkterna på en businessakademi, forskar på laboratoriet, klipper röda invigningsband eller som idag, jobbar på sitt kontor.

Han höjer blicken från dokumentet i sin hand, sätter sig ner, tittar ut över vinbergen utanför.  Luftkonditioneringen slutar att surra. Dr. Kühne snurrar runt på sin stol och börjar berätta om sin erfarenhet med PM-International.

”Du vet”, sa han ”År 2015, under mina första år som CSO på PM-International, såg mitt vardagliga arbete helt annorlunda ut. Jag var upptagen med att ta prover och tester på laboratoriet varje dag. Mitt team var mindre, färre e-mail att svara på men sedan dag ett har arbetsmängden aldrig minskat. Vår huvuduppgift var och är fortfarande att utveckla nya högkvalitativa produkter för hälsa, fitness och skönhet. Parallellt jobbar vi oavbrutet med att öka biotillgängligheten i FitLine-produkterna genom att utveckla och förbättra nya formler, förbättra ingredienser och innehåll och hela tiden omarbeta och utveckla vårt patenterade NTC® och därmed även förbättra människors livskvalité ”

Behovet av produktkvalitet och säkerhet går aldrig ur modet

 

Dr. Kühne tar ett tomt glas och drar fram en PowerCocktail-påse från sin byrålåda. Han slutar att prata medan han river upp påsen och häller innehållet i glaset. Han fyller glaset med vatten, rör om försiktigt och tar en stor klunk. 

 

”Missförstå mig inte, jag är säker på att första tiden hos PM varken var bättre eller sämre- den var bara annorlunda. Jag tror att våra 2 viktigaste forskningsprojekt, glucoTOP med LUXINNOVATION och ActiVitis med LIST, inkluderar precis det som vi i hälsobranschen önskar. Det som verkligen ändrade FoU-avdelningen i PM, var när jag signerade det strategiska samarbetet med LIST (Luxembourg Institute of Science and Technology). Tack vare det gemensamma laboratoriet i Luxemburgs forskningscenter och ett generöst forskningsstipendium på 1,1 miljoner euro från Luxemburgs regering utvidgade vi forskningsinsatsen betydligt. Samtidigt tog vi gigantiska kliv framåt med ActiVitis projektet de sista 2 åren. Ett projekt som utvecklats för att hitta sätt hurdruvpressrester, som vanligtvis betraktas som biologiskt avfall, kan användas för industriella ändamål. Det syftar till att utforma innovativa och hållbara processer för utveckling av nya bioaktiva kosttillskott från Luxemburgs biprodukter från vingårdar. De första resultaten från detta projekt är faktiskt så lovande att vi redan letar efter produktionspartner.”

 ”På PM-International är det viktigt för oss att samtidigt kunna ge något tillbaka. Därför sponsrade vi den första ”List International Award in Bioinnovation, 2017, som tilldelades Paul Spagnuolo och hans forskningsteam från University of Guelph i Kanada.”

Forskning om förebyggande är nyckeln

”Våra kunder litar på att vi tar önskan om kvalitet på allvar. Den största utmaningen för FoU-avdelningen utanför samarbetet med LIST är att hitta de bästa leverantörerna och tillverkarna i världen. Leverantörer som vi kan lita på inom alla områden. Vi arbetar uteslutande med partners som uppfyller GMP-standarden och som garanterar högsta renhet för att hålla våra produkter rena och 100% säkra. Detta är en av de viktigaste milstolparna för framtida kosttillskott och kosmetika, och PM-International leder marknaden där. Detta innebär att målet för FoU-avdelningen, FitLine-produkterna och hela näringstillskott- och kosmetikaindustrin är att tänka "nutraceutical". För att komma dit måste vi fortsätta utforska hur vi kan öka biotillgängligheten, stärka vår kunskap om hur mikronäringsämnen positivt påverkar ditt välbefinnande och hur vi extraherar dessa näringsämnen på ett hållbart och naturligt sätt.”

Glaset med PowerCocktail som han blandade tidigare är nu tomt. Dr Kühne förväntas i ytterligare ett viktigt möte. Han sätter på sig sina glasögon och sitt vänliga leende, reser sig sedan och säger adjö.  

 

Kanske ser du honom snart vid ett av våra kommande event?

 

Kommentera

Kommentera