FitLine farligt? Tvärtom!

Fitline
Oct
08

FitLine farligt? Tvärtom! - det finns inget säkrare!

Är du osäker på om FitLine kan vara skadligt? Och hur är det med produktsäkerhet?

Det finns en stor osäkerhet kring kosttillskott och artiklar i tidningar och andra medier kan bidra till att öka tveksamheten ytterligare. Så om du är bland dem som funderar och är undrande är du verkligen inte ensam! Det är viktigt att veta vad vi stoppar i oss, både när det gäller "vanliga" livsmedel och när det gäller kosttillskott.

Är FitLine farligt? - Steg 1: FitLine har strikta krav på renlighet och säkerhet

Hos PM-International är ämnen som kvalitet, renhet och säkerhet, tillsammans med produktresultat, högst upp på prioriteringslistan. Medan näringstransport konceptet (NTC®) säkerställer ett unikt upptag och därmed resultat, garanterar våra tillverkare högsta kvalitet, renhet och säkerhet genom produktion enligt marknadens strängaste riktlinjer, GMP (Good Manufacturing Practice, högsta internationella produktionsstandard) och ISO 9001-certifiering (kvalitetscertifiering). Omfattande kontroller utförs både på alla råvaror och de färdiga FitLine-produkterna. Hållbarhetstester, mikrobiologiska tester, tungmetallprover, insektsmedel, ogräsmedel och annan förorening av produkten och mycket mycket mer utförs av tillverkaren på uppdrag av PM-International och är ett krav från företagets sida för använda denna tillverkare.Effekten av laktobaciller, kontrolleras och dokumenteras och till och med kontrollerade, ekologiska gårdar måste utföra dessa tester. Det finns inga krav på dessa kontroller och tester när det gäller kosttillskott men PM-International har produktsäkerhet som högsta prio och har därför valt att sätta produktrenhet och säkerhet på högsta nivå. Inga produkter skickas till försäljning såvida inte resultaten från alla laboratorieanalyser uppfyller denna höga standard.

Produktion enligt GMP-standard tillsammans med alla renhet och säkerhetsanalyser sträcker sig långt utöver vad som krävs och vad som är standard i branschen. Icke desto mindre har PM-International gått ännu längre i riktning mot produkt- och konsumentsäkerhet. Laboratorieanalys av en oberoende tredje part - PM-International är en pionjär inom ytterligare ett område och har satt en helt ny standard!  

Är FitLine farligt? - Steg 2: Laboratorieanalyser av en oberoende tredje part:

TÜV SÜD ELAB GmbH TÜV SÜD ELAB GmbH är ett 100% dotterbolag till TÜV SÜD AG och har under många år arbetet som en professionell laboratorieavdelning för livsmedels-, vatten- och miljöteknik samt medicinska laboratorietjänster. Den snabba och exakta analysen av olika produktprover tillsammans med fullständigt samråd med de enskilda partnerna anses vara företagets viktigaste kompetens.  

TÜV SÜD ELAB GmbH Laboratorium GmbH uppfyller alla krav i enlighet med DIN EN ISO / IEC 17025: 2005 och är ackrediterade av DAkkS under ackrediteringsnummer D-PL-14390-01-00. TÜV SÜD ELAB GmbH fungerar som ett externt och helt oberoende laboratorium som regelbundet analyserar och kvalitetssäkrar FitLine på olika kvalitetsparametrar. Genom att utföra alla analyser av renhet och kvalitetssäkring som utförs själv av FitLine och PM-International själv, kontrolleras FitLine också av TÜV SÜD ELAB som en oberoende kontrollant.

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    PM We Care - Sätter nya rekord för att hjälpa barn
  • Nästa
    Varför du ska vara glad när livet ger dig citroner