Enkla tips på bra yogarutiner från PM, för en god natts sömn

Lifestyle
Jan
27

Det finns knappast någon i världen som inte har upplevt en sömnlös natt och många klagar över att de sover dåligt. Det råder ingen tvekan om att sömn är viktig för en hälsosam kropp och själ. Det är faktiskt lika viktigt som näring och motion. Oavsett anledning (stress, arbete, livsstil, även kön och ålder); ibland får vi helt enkelt inte tillräckligt med sömn.

Varför är det så viktigt med en god natts sömn?

Hälsosam sömn kan hjälpa dig med viktminskning. När du får tillräckligt med sömn är det också mindre troligt att du äter förmycket eller för jämnan tar en titt i kylskåpet.

När du sover, sjunker andningsfrekvensen och blodtrycket. Dessa djupa sömnstadier är viktiga för fysisk förnyelse. Kroppen frigör hormoner som stödjer cellåtervinningen och celltillväxten i hela kroppen. Sömn hjälper också till att forma och lagra minnen, på samma sätt som sömnen hjälper till att främja processer för att bearbeta känslor och upplevelser. Studier har visat att det hjälper oss att lära, utveckla och komma ihåg nya färdigheter. När du är berövad sömn, om så bara en natt, minskar förmågan att komma ihåg ny information avsevärt.

Ändå är vi ofta glada för att hålla oss vakna sent på vardagarna. Vi dricker sockerhaltiga drycker och äter fet mat innan vi går till sängs. Vi stirrar på ljusa skärmar och ändå är vi fortfarande förvånade och förvirrade om vi känner oss slitna, irriterade och trötta på morgonen. Naturligtvis är det inte vårt jobb att berätta hur du ska leva ditt liv, vi är säkra på att du vet vad som är bra för dig! Men om du kämpar för att upprätthålla sunda vanor kan yoga vara lösningen för dig. Forskning har visat att du slappnar av fysiskt och mentalt när du gör yogaövningar. Lägre kortisonnivåer och sänkt blodtryck hjälper dig att sova som en bebis.

Testa vår favorit av lugnande rutiner, som Sheelagh från Hotbox Yoga-studion i Strassen, Luxemburg vill dela med dig. Det är superenkelt och passar alla åldrar och förmågor. Bonus: Du kan till och med göra det i sängen!

https://youtu.be/G4euCT9J2z8

<iframe width="740" height="416" src="https://www.youtube.com/embed/G4euCT9J2z8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

För att kunna fullfölja din rutin och koppla av på kvällen, känn dig fri att bereda lite Herbaslim örtte och Restorate för bättre återhämtning - två perfekta drycker som du kan smutta på efter att du har slutfört yoga-rutinen. Koppla av, andas djupt och känn dig lugn innan läggdags så att du kan stiga upp och stråla nästa morgon.

Namaste!

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    En andra chans för Aman Hur PM och World Vision bekämpar undernäring i indiska Bundi
  • Nästa
    Hur man kommer tillbaka på rätt spår efter julhelgen