Alexander Plath om motivation och framgång

PM International
Nov
30

Alexander Plath är inte bara en älskad konferensarrangör vid PM-Internationals stora evenemang, han är också mycket engagerad i IMM-utbildningarna och har sitt eget coachingföretag för personlig påverkan och presentation. Nu har han frigjort lite tid i sitt tighta tidsschema för att svara på våra frågor.

Du har en varit mentor i över 15 år, vad fick dig att vilja hjälpa andra att framgång?

”Det är en intressant fråga. Jag ser mig inte riktigt som en mentor. Jag ser mer på det som om jag är en instruktör för presentation och personligt inflytande. Jag hjälper människor att se vad de är kapabla till och vad de har i sig, efter mottot "göra kapacitet synlig". Jag började med detta när jag märkte att det fanns så många människor där ute som inte kunde visa sin verkliga styrka. Jag hittade meningen med livet genom direktförsäljning. Det är mitt kall att vara tränare och instruktör.”

Hur har du lyckats själv att bli så framgångsrik?

”Jag tror inte att det bara finns ett sätt att lyckas. Jag utnyttjade de möjligheter som kom i min väg och utan direktförsäljning skulle jag inte vara där jag är idag. Jag stötte på många situationer där jag var tvungen att fatta djärva beslut och lägga saker bakom mig eller motsäga andras åsikter. För mig är framgång en upprepning av rätt saker och därför är det hårt arbete. Min hobby är neurologi, vilket antagligen också har hjälpt mig som tränare och instruktör. Framgång innebär också att kommunicera, arbeta och leva ett hjärnvänligt liv. Det finns två sidor - din egen hjärna där ordet "motivation" spelar en stor roll - och andras hjärnor. Mitt mål är att bära mitt budskap på ett sådant sätt att andras hjärnor kommer ihåg det så länge som möjligt.”

Vad var det svåraste ögonblicket i din karriär och hur lyckades du övervinna det?

”Jag tror inte att finns något stort och svårt ögonblick direkt men det har funnits flera utmanande situationer. En av dem var att berätta för mina föräldrar att jag bestämde mig för att starta heltid med direktförsäljning efter att ha studerat industriteknik i flera år. De blev chockade till en början men idag är de mycket glada över att jag fattade detta beslut. För att sammanfatta allt har de senaste åren definitivt erbjudit flera kritiska stunder där jag har varit tvungen att fråga mig själv om det jag gör verkligen är rätt för mig, speciellt om jag verkligen är rätt person att göra det jag gör. Jag gillar att säga: "Direktförsäljning (och livet i sig) är som att cykla. Så länge du fortsätter att trampa kommer du inte att falla. Ibland går saker snabbare, ibland går de långsammare men de går alltid framåt.”

 

Vad fascinerar dig med direktförsäljning?

”Direktförsäljning har gett mig möjlighet att visa upp mina talanger. Jag har insett att jag kan inspirera människor som i sin tur kan inspirera andra. Därför är direktförsäljning ett bra verktyg för alla som vill ta reda på vad de verkligen vill med sina liv. Naturligtvis är det viktigt att tjäna pengar men är inte pengar bara ett verktyg som hjälper dig att bli bättre att tänka på vad som verkligen gör dig lycklig?”

Vilka färdigheter behöver man för att lyckas med direktförsäljning?

”En av de viktigaste färdigheterna man kan ha i direktförsäljning är uthållighet. Som jag nämnde tidigare handlar det om att fortsätta att trampa när det blir tufft. Du måste också vara öppen för personlig utveckling, annars tar jaget över och andra människor har svårt att arbeta med dig. Att arbeta med andra - och inte mot andra är avgörande i direktförsäljning. Dessutom måste du vara villig att lära dig och arbeta hårt.”

 

Vilka råd har du för den som överväger att starta med direktförsäljning?

”Det viktigaste är att hitta en produkt som du verkligen tror på. Jag rekommenderar inte att du bara använder produkter som ett pengaverktyg. Dessutom bör du sätta personliga mål, till exempel vad du kommer att kunna uppnå inom 6 månader eller 1 år och ge full gas fram till slutet. Därefter överväga om detta var något som fungerade för dig eller inte. Det är även mycket viktigt att lyssna mycket i början och ta till sig beprövade arbetsmetoder i företaget. Detta besparar mycket frustration. Och slutligen: lyssna inte på dem som inte har någon aning om vad direktförsäljning är. Alla känner någon som känner någon som har slösat bort mycket pengar på direktförsäljning, men om du tittar lite närmare så är det mest partiska åsikter och inte fakta. Många tar inte ansvar för sina egna handlingar och tenderar att beskylla andra när de misslyckas. Jag tror att det är en av anledningarna till att många är skeptiska till direktförsäljning utan att ens tänka på de möjligheter som denna affärsmodell erbjuder.”

 

Vill du dela dina erfarenheter och tips med oss? Lämna en kommentar!

Kommentera

Kommentera