AC-Tea Punch: Hur vi utvecklar en framgångsrik produkt

Fitline
Jan
22

Kanske sitter du på ett mysigt ställe just nu, omvirad i en varm, mjuk filt. Mormors stickade sockor på fötterna. Med dina favoritmjukisbyxor och en oversized mysig tröja på. Kanske en härlig kopp AC-Tea Punch värmer dina händer som är kalla efter en promenad i det kalla vintervädret. Då är det ett perfekt tillfälle att lära dig mer om en av FitLines mest älskade säsongsprodukter.

Vem bättre att berätta historien än Vicki Sorg, som var där när hennes man och PM-Internationals VD, Rolf Sorg, kom på den briljanta idén till produkten? Enkelt, framgångsrikt, eller hur?

                                                                                                                                      

Det är en tradition för Rolf att vara värd för en ”Rökfest” varje vinter när det börjar bli kallt. Rolf är en entusiastisk fiskare, som många av er säkert redan vet. Han är alltid och fiskar med sina vänner så ofta han kan. Det är hans sätt att slappna av på. Så han bjuder in ett gäng av sina vänner för en ”Rökfest” och de är ute och fiskar hela morgonen, för att sedan röka fisken resten av dagen. Jag är oftast i köket och lagar en gryta, gör en potatissallad eller vad som nu passar till det. Det är ett en- eller tvådagars event, beroende på vädret. Vi har tält uppsatta där ute och en lägereld igång hela tiden då det är kallt. Det måste vara kallt! Annars är det ju inte kul. Lägereldar, det dova smattrandet från den brinnande veden, gör allt so himla mysigt och mycket roligare!

Det var tidigt i december ett år vid en sjö i Speyer. Vi hade elden igång och gjorde Glühwein med ett gott rött vin, kanel, kryddnejlikor, stjärnanis, ett antal apelsinklyftor och lite citron. Jag vet inte hur mycket ni vet, men vi har ju experimenterat med Activize tidigare, till exempel blandat med champagne. Denna gången sade Rolf: ”Du, varför inte blanda i lite Activize i vårt Glühwein, så kan vi fortsätta hålla igång medan fisken röks.

Denna första fest som vi hade med ”Acti-Glühwein”, som vi kallade det då, var en två-dagars grej. Vi pratade, lyssnade på bra musik och åt fisk med våra bara händer. Vi vaknade upp nästa morgon till ett vitt täcke av snö som täckte hela tältplatsen. Men vi fortsatte, för vårt ”Acti-Glühwein” höll oss varma och pigga.

Efter denna episka helg tänkte vi: Varför tillverkar vi inte en produkt som smakar som Glühwein utan alkohol och som förser dig med mängder av energi på samma gång som den håller dig varm under de kalla dagarna? Vi gillar verkligen dock den på det gamla goda sättet, blandat med rött vin.

                                                                                                                                      

Så, vem är sugen på lite AC-Tea Punch?

 

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    Ett smart val är att kickstarta 2020 med Shape Challenge
  • Nästa
    ”LISTs Internationella Pris för Bioinnovation” tilldelas forskning på avokados potentiella roll inom cancerbehandling.