Är innehållsförteckningen korrekt?

PM International
Apr
02

Kan vi lita på att innehållet i kartongerna är detsamma som i innehållsförteckningen?

Många undrar över kvaliteten på våra produkter och frågar sig själva - och oss - om vi kan garantera att det som finns på kartongen faktiskt också finns i kartongen, eller om det kan finnas något mer i lådan än det vi skriver utanpå.

Först och främst är det viktigt att veta att PM-International Sweden står som officiell importör av FitLine-produkterna. 

PM Sweden AB med produkten Fitline står under Myndighetskontroll av Miljökontoret i Ängelholms Kommun. Denna myndighet har som uppgift att kontrollera alla företag i kommunen som hanterar livsmedel. Kontrollerna genomförs regelbundet och protokollförs med diarienummer. Den första kontrollen genomfördes den 26’e november 2003. Här står det protokollfört att etiketterna är helt korrekt märkta och märkningen är på svenska. (Livsmedelstillsyn_2003_11_26)

Den senaste inspektionen gjordes nov 2019.

PM-International säljer sina produkter till mer än 40 länder världen över. Det är alltså mer än 40 myndigheter som godkänner innehåll och märkning samt tagit standard av EU: s lagstiftning om märkning av kosttillskott.

Tillika vill PM-International ge sina konsumenter extra säkerhet. 2016 ingick PM-International ett partnerskap med TÜV - en världsomspännande grupp som arbetar med kvalitetssäkring av allt från apparater, bilar, leksaker och nu även FitLine. TÜV kontrollerar att alla ingredienser som deklareras på kartongerna också finns i kartongerna. Om du vill läsa mer om detta kan du helt enkelt skanna QR-koden i en av FitLine-rutorna! Här omdirigeras du automatiskt till TÜVs webbplats och kan läsa allt om när det sista testet av produkten utfördes och vad som testades.

Slutligen lite mer information om medlemmarna i det vetenskapliga expertteamet

Idag kan du läsa mer om professor Dr. Julian Weghuber: Professor i molekylär cellfysiologi och PI. Biolog inom genetikområdet med bakgrund inom biofysik. Prof. Dr. Weghuber arbetar för närvarande för University of Applied Sciences Upper Autria (FH OO). Hans forskning fokuserar på utveckling och dokumentation av högteknologiska verktyg för att karakterisera betydelsen av fytokemikalier jämfört med syntetiska substanser på molekylnivå. Medförfattare till 31 forskningsrapporter. Utmärkelser: Young Investigator Price 2012, Innovation Award 2015 (FH OO) och 1: a plats I sitt arbete för Upper Autrian Health Cluster "GC-Gneius" 2013. Samarbetar och samordnar tillämpad vetenskap baserad på forskning som inkluderar PM-International / FH OO i ett gemensamt projekt "PhyteSTAR".

Kommentera

Kommentera


  • Föregående
    Träning på jobbet
  • Nästa
    FitLine fitnessrutiner med Achim Heukemes, Jana Stewart och Michael Parchment